<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d14995321\x26blogName\x3dLnP\x27nin+Film+Se%C3%A7kileri\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dSILVER\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://lovenpoisonreviews.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dtr_TR\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://lovenpoisonreviews.blogspot.com/\x26vt\x3d-4411501431289346612', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Pazar, Ağustos 07, 2005

Ice Storm, the (1997)

Kişinin varolmasına ve hayatına dair bir film bence Ice Storm. Karısıyla mutlu olmayan ve bunu başkasında arayan bir baba, bununla birlikte yaşamak zorunda kalan ama yine de kabuğundan çıkamayan anne, cinselliğini genç yaşta keşfe çıkan bir kız kardeş. Diğer taraftan kendi hayatını da düzene sokmaya çalışan genç Tobey Maguire. Herkesin kendi sorunlarında boğulduğu bir şükran gününde geçen filmde özellikle parçalanmaya dair buz kalıbının iki kere kırılması sahnesi çok vurdu beni. Hiçbir şeyin bir bütün olarak kalamayacağının sembolü belki de. İlişkiler de buz parçaları gibi çatlar, hayatlar ayrılır ve tekrar bir araya gelmesi zordur. Ve aşkta heyecan bittiğinde monotonluk başladığında parçalanır evler.

Herkesin kendine ait bir dünyası olduğunu ve bu dünyanın sınırlarının da varolduğunu anlatan filmi evet beğendim. Şimdi hepimizin bilip tanıdığı oyuncuların -Tobey Maguire, Elijah Wood, Christina Ricci- küçüklük halleri ve oyunculukları da takdire şayan.

0 Yorumlar:

Yorum Gönder

<< Home