<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d14995321\x26blogName\x3dLnP\x27nin+Film+Se%C3%A7kileri\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dSILVER\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://lovenpoisonreviews.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dtr_TR\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://lovenpoisonreviews.blogspot.com/\x26vt\x3d-4411501431289346612', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Çarşamba, Ağustos 17, 2005

Şans Kapıyı Kırınca (2005)

Yaza yakışır, arkadaşlarla toplanıp patlamış mısır eşliğinde son derece keyif alınarak izlenecek bir film var karşımızda. Film yanılmıyorsam kış sonu vizyona girmişti ama Türk Sinemasına inanmayan veya kaçırmış olan, izlemi fırsatı bulamayanlar için DVD tam vaktinde sunulmuş. Filmi izlerken düşünceye pek fazla gerek yok. Türk, Türklüğünü her yerde yapıyor. Zaman zaman karşımıza çıkan 'Türklere' özgü olaylar da kahkahaları körüklüyor. **SPOILER** Özellikle Barbunya'da duvarda "NURİ ALÇO" yazması. **/SPOILER** Ferhan Şensoy her zamanki gibi göz dolduruyor. Müzikleri ise filmin havasına son derece uygun. Yer yer Amerikanlaşan çekimler de çok estetik. Konu bütünlüğü ve birkaç ufak detayın finale doğru karşımıza bir kez daha çıkmaları da hoş. Sosyolojik birkaç olguya da değinmiş olması başarılı. Ancak itiraz etmem gereken tek bir nokta var filme dair. **SPOILER** Zeki Alasya rahip olarak gizli görevde çalışan ve Barbunya Cumhuriyeti Başbakanına suikast için görevli bir CIA ajandır ve suikasti gerçekleştiremeden yakalanır. Lakin Kuddusi'nin bacanağı Barbunya'da evlenirken rahip Zeki Alasyadır. Peki bu adam CIA gizli ajanı ise ve suikastten tutukluysa, nasıl oluyor da nikahı kıyabiliyor? **/SPOILER** Komedi filmlerinin klasik açık noktalarından bir tanesi olarak bırakıp geçerdiğim eğlenceli 100 dakika ile yetinmeyi tercih ediyorum.

Ve finalde gelen bir tespitle kapatıyorum; "Şanssız insan yoktur ki zaten, ne kadar şanslı olduğunu bilmeyen aptal insanlar vardır." Ferhan Şensoy.

0 Yorumlar:

Yorum Gönder

<< Home