<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d14995321\x26blogName\x3dLnP\x27nin+Film+Se%C3%A7kileri\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dSILVER\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://lovenpoisonreviews.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dtr_TR\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://lovenpoisonreviews.blogspot.com/\x26vt\x3d-4411501431289346612', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Pazartesi, Ağustos 15, 2005

We Don't Live Here Anymore (2004)

Husbands and Wives (1992 - http://uk.imdb.com/title/tt0104466/) dan bu yana karı-kocalar, aile yaşantısı ve evli bireylerin isteklerine dair izlediğim en iyi filmdi açıkçası. Ama H&W kadar espirili değil, daha üzücü ve insanı düşündürücü. Benzer temayı işleyen Secret Lives of the Dentists (2002 - http://uk.imdb.com/title/tt0314630/) filminden daha başarılı. Çünkü iki farklı yapıda aile kullanarak anlatıyor hikayeyi. Böylece inandırıcılığını arttırırken, farklı sosyal konumlardaki iki evlilikte de aynı sorunların olabileceğini, herkesin mutlu bir evlilik yaşamadığını göstermiş oluyor. Peki mutlu aşk var mıdır? Bence vardır, lakin 'mutlak' aşk olamaz. Bana göre aşk gelip geçicidir. İnsan aşık olur, müthiş zamanlar yaşar ama geçer. Ve bence mutluyum diyen kişiler sadece 'o an' için mutludur. Geçmişte olmadıkları gibi gelecekte de olmayacaklardır. Peki o zaman neden evlilik? Çünkü yalnız kalmayı engelleyen bir birliktelik bu. Aynı evde yaşarken bile yalnız olabilir eşler. Aynı yatakta bile yatarken yalnızdırlar. Ulaşılamayana ve heyecana açtır yürek. İşte film de bize bunu gösteriyor. Kadınların da birbirlerinden çok farklı olduğunu, güçlü ve güçsüzlerinin bulunduğunu da kanıtlıyor.

Herkesin kaldırabileceğini düşünmediğim ve sıkıntılı bünyelere pek de tavsiye edemeyeceğim doğrusunu söylemek gerekirse. Ama izlenmeli, farklı yaşamlar görülmeli. Hatta sahip olunanlar değerlendirilmeli, elimizdekilerle mutlu olunabilmeli.

0 Yorumlar:

Yorum Gönder

<< Home