<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d14995321\x26blogName\x3dLnP\x27nin+Film+Se%C3%A7kileri\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dSILVER\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://lovenpoisonreviews.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dtr_TR\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://lovenpoisonreviews.blogspot.com/\x26vt\x3d-4411501431289346612', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Perşembe, Ağustos 25, 2005

Nightmare Before Christmas (1993)

Son zamanların pek popüler sıfatıyla tanımlamak istiyorum bu filmi; "Fabulous!" Herşey çok gotik, herşey çok sihirli. Tim Burton bir kez daha büyülüyor bizi. Fantastik, deli-dolu, çılgın bir müzikal bu seferki. Noel nedir bilmeyen Cadılar Bayramı fanatikleri öğreniyor zor yoldan olsa da Noeli. Keyif veriyor her sahne, her şarkı anlamlı kılıyor bu içi çürümüş canavarları. Noeli kutlamak amacıyla yola çıkan Jack Skellington sonunda buluyor doğru yolu. Rudolph yerine köpeği (belki de cehennemin tazısı) Sıfır, kızak yerine de bir tabut ile alıyor Noel Arifesi görevini. Bez bebekler, şeker dolu kocaman çoraplar yerine kötü balkabakları ve çürümüş kurtlar dağıtıyor ama, çünkü onun tek bildiği bu. Ama gerçek Noel Babanın kurtulmasıyla kötüler iyiliği öğreniyor, iyiler kötüden kurtuluyor. Bu sözde 'kabus' bitiyor, yerini Noel neşesi ve mucizesi alıyor.

Biz de sıcak sıkıntılı yaz akşamında bu kadar şahane görüntüler ve acaip yaratıklarla büyüleniyor, Noel'de yağan kar ile azıcık olsa da serinliyoruz! Çok yaşa sen Tim Burton, çok yaşa sen Danny Elfman. (Jenna Elfman'ı andım burada, ister istemez.) Dünyamızı güzelleştirmeye devam edin birlikte, güzel şarkılarınız ve görüntülerinizle!

2 Yorumlar:

At Pazar, Ağustos 28, 2005 4:19:00 ÖÖ, Anonymous Adsız demiş ki...

Jenna ile Danny akrabaymış zaten; Jenna, Danny'nin yeğeni Bodhi Elfman ile evliymiş. merak ederdim hep de, imdb'ye bakmak bugüne ve bu bloga nasip oldu işte.

 
At Cuma, Eylül 23, 2005 10:25:00 ÖS, Blogger clémentine demiş ki...

defalarca izlenebilen bir stop-motion. animasyon diyerek fanatiklerini kızdırmak istemedim. tim burton, karanlık ve masalsı dünyası ile bir neslin idolü oluyor. nightmare berofe christmas da bunun bir parçası.

izlemediyseniz izlemenizi tavsiye ederim; edward the scissors hands, james and the giant peach

 

Yorum Gönder

<< Home